11 Ocak 2014 Cumartesi

Facebook sayfaları paylaşım erişim sorunu - Edgerank güncellemesi


Facebook bildiğiniz gibi sayfalarda yapılan paylaşımlarda erişim kısıtlamasına gitti. Edgerank sistemine göre artık kullanıcıların yaptığınız paylaşımları görebilmesi için sadece sayfayı beğenmesi yetmiyor. Peki bu sistem nasıl çalışıyor ?



Aslında çok güzel ve akıllıca bir sistem özellikle autolike sayfa kasanları bitiren sistem. Çünkü artık facebookta haber, video gibi paylaşımlar sayfanızı beğenen kişilere erişirken ; öncelik daha önceki paylaşımlarınızı gören ve etkileşime geçen kullanıcılara gösteriyor ... Yani sadece sayfayı kişinin beğenmesi yetmiyor , sayfayı beğenen facebook kullanıcısı sayfada paylaşılanlara karşı tepki göstermesi gerekiyor. Resmi , yazıyı beğenmesi , paylaşması yada en azından tıklayıp bakması lazım ki bir sonraki gönderilerinizi görebilsin. Eğer önceki bir yada bir kaç paylaşıma tepkide bulunmamışsa o  kullanıcının yeni paylaştığınız paylaşımı görme şansı sıfır oluyor. 250 bin kişilik bir sayfada paylaşımlarınızı sadece 500 kişi ila 3000 kişi arasında kullanıcı görüyorsa sizde şu anda bu engele takılmış durumdasınız . Zira facebook paylaşımlarınızı zaten sayfa toplamınızın yüzde 5 ine kadar bir sayıya eriştiriyordu . Bu iş facebook şirketinin sayfa beğendiricilerinin işini bitireceğini gösteriyor. Çünkü kulllanıcının gerçekten isteyerek beğendiği sayfalarda erişim iyi durumda. Ama autolike sayfalarda erişim sorunu tabana vurmuş durumda. Bu işin sayfanın konuşan sayısı ile ilgisi ise tamamen sıfır durumda.

Ben de aynı sorunu yaşıyorum. Örneğin bende iki tane video sitesi var paylaşım yapıyorum, videolarımı seçerken eklerken özen gösteriyorum hepsi seçmece bu videolar durumu yani ama ağustos eylül ayındaki performans olmuyor belkide olmayacak . Paylaşım yaptığımız facebook sayfaları da panek sistemi üzerine kurulu fakat iki sayfamda da yaklaşık 5 ay içinde 70 bin kişi birinde 40 bin kişi de diğer sayfamda artış oldu beğenen kişiler kendi istekleri ile beğendi . Yani çok daha güzel paylaşımlar yapmamız gerekiyor ki bir sonraki paylaşımlarımızı daha fazla kişi görsün !

Komik Videolar

Hiç yorum yok: